Hospůdka Pod hrází se nachází v jednom z objektů usedlosti Budař, hned vedle prodejny upomínkových předmětů se směnárnou, a je koncipována jako stylové občerstvení s nabídkou jídel inspirovaných staročeskou kuchyní. Otvírací doba je totožná s otvírací dobou Zeměráje a je přístupná pouze pro návštěvníky Zeměráje s platnou vstupenkou. V Hospůdce se platí pouze místní měnou Smíšek. Na Hospůdku navazuje příjemné venkovní i vnitřní posezení, kde je připraveno množství her, hlavolamů a další zábavné prvky pro děti i dospělé, dětské hřiště s houpadly a prolézačkami, herní pískoviště u potoka, vodní korýtka s pumpou a mlýnským kolem, vrbové domky, kuličkodráha a lukostřelnice.
Jaké dobroty jsme pro vás připravili?
Hlavní jídla:
- polévka (kuřecí vývar s noky a zeleninou, hrstková)
- maso pečené nebo dušené s omáčkou a kopřivovými knedlíky
- masové koule
- noky se zelím a uzeným masem nebo třeba se špenátem a brynzou
- luštěniny (čočka, hrách)
- jáhlová kaše s ovocem a smetanou
- přílohové pečivo
- další méně známé pokrmy.
Na mlsání:
- palačinky s javorovým sirupem nebo marmeládou či zmrzlinou
- slané podkůvky a zelné placky
- koláče a medové placičky
- perníky, cereální sušenky, medová lízátka
- zmrzlina kopečková.
Nápoje:
- malinovka, bezinka (točená)
- ovocné džusy a mošty
- balená voda
- bylinné a ovocné čaje
- pivo točené, lahvové, nealkoholické
- víno, medovina
- káva.
V denním menu jsou zařazena také jídla vegetariánská a bezlepková.
Používáme jednorázové ekologické nádobí (papír, bioplast) a dřevěné příbory.