Hospůdka

Hospůdka Pod hrází se nachází v jednom z objektů usedlosti Budař, hned vedle prodejny upomínkových předmětů se směnárnou, a je koncipována jako stylové občerstvení s nabídkou jídel inspirovaných staročeskou kuchyní. Otvírací doba je totožná s otvírací dobou Zeměráje a je přístupná pouze pro návštěvníky Zeměráje s platnou vstupenkou. V Hospůdce se platí pouze místní měnou Smíšek. Na Hospůdku navazuje příjemné venkovní i vnitřní posezení, kde je připraveno množství her, hlavolamů a další zábavné prvky pro děti i dospělé, dětské hřiště s houpadly a prolézačkami, herní pískoviště u potoka, vodní korýtka s pumpou a mlýnským kolem, vrbové domky, kuličkodráha a lukostřelnice.

Jaké dobroty jsme pro vás připravili?

Hlavní jídla:

  • polévka (kuřecí vývar s noky a zeleninou, hrstková)
  • maso pečené nebo dušené s omáčkou a kopřivovými knedlíky
  • masové koule
  • noky se zelím a uzeným masem nebo třeba se špenátem a brynzou
  • luštěniny (čočka, hrách)
  • jáhlová kaše s ovocem a smetanou
  • přílohové pečivo
  • další méně známé pokrmy.

Na mlsání:

  • palačinky s javorovým sirupem nebo marmeládou či zmrzlinou
  • slané podkůvky a zelné placky
  • koláče a medové placičky
  • perníky, cereální sušenky, medová lízátka
  • zmrzlina kopečková.

Nápoje:

  • malinovka, bezinka (točená)
  • ovocné džusy a mošty
  • balená voda
  • bylinné a ovocné čaje
  • pivo točené, lahvové, nealkoholické
  • víno, medovina
  • káva.

V denním menu jsou zařazena také jídla vegetariánská a bezlepková.

Používáme jednorázové ekologické nádobí (papír, bioplast) a dřevěné příbory.